Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення , очікуваної вартості оголошеної процедури закупівлі (відкриті торги з особливостями)

Послуги з організації харчування учнів 1-4 класів способом аутсорсингу

за кодом ДК 021:2015 - 55320000-9 Послуги з організації харчування

 (відповідно до пункту 4.1постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради - 34100, Рівненська область, Сарненський район, м.Дубровиця, вул.Поштова,11; код ЄДРПОУ 44153430.
  2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником Послуги з організації харчування учнів 1-4 класів способом аутсорсингу код ДК 021:2015 - 55320000-9 Послуги з організації харчування
  3. Ідентифікатор закупівлі:UA-2025-02-10-015199-a.
  4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Орієнтовний графік надання послуг: протягом (лютий, березень, квітень, травень)  2025 навчального року, у робочі дні. Режим (кратність) харчування - одноразово (обід), згідно з графіком, затвердженим керівником Замовника.

  1. Учасник зобов’язаний чітко дотримуватися порядку організації харчування, встановленого нормативно-правовими актами, зокрема:
  • Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР;
  • постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
  • порядком надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116;
  • наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР);
  • наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 01.12.2020 № 2489 «Про внесення змін до Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти»;
  • наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти»;
  • Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти». Чинні нормативні акти, які стосуються предмета закупівлі, який буде надаватися Учасником, що не перелічені вище, також повинні бути враховані при виконанні послуг.

Ціна послуг має включати в себе витрати на закупку продуктів, транспорт, приготування, сервірування та прибирання столів їдальні, а також витрати на прибирання та миття посуду, дератизацію, дезінфекцію їдальні та харчоблоку, видалення твердих побутових відходів, поточний ремонт приміщень харчоблоку, сервісне технічне обслуговування обладнання, яке використовується Учасником під час надання послуг, проведення технічного обслуговування системи фільтрації води, тощо. Ціна послуг повинна включати в себе всі податки та збори, обов’язкові платежі, що сплачуються або мають бути сплачені Учасником. Послуги повинні надаватися безпосередньо на базі їдальні навчального закладу Замовника з використанням власного обладнання та обладнання цього закладу, в тому числі технологічного обладнання, виробничих приміщень. Послуги повинні надаватися відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню та щоденного меню-розкладу, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Примірне чотиритижневе сезонне меню та щоденне меню-розклад повинно враховувати особливі дієтичні потреби учнів (у разі наявності), сезонність, наявні харчові продукти, порцію страв для різних вікових груп, а також відповідати вимогам санітарного законодавства та нормам харчування. Примірні чотиритижневі сезонні меню погоджуються з територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі – Держпродспоживслужба) Приготування харчування здійснюється з продуктів Учасника-переможця. Продукти харчування та продовольча сировина повинні надходити до навчального закладу разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість. Продукти повинні бути переважно вітчизняного виробництва, безпечні, належної якості, без вмісту токсичних речовин та генетично модифікованих організмів. Якість продуктів повинна відповідати показникам якості та безпеки, встановленим законодавством України на відповідний вид продукції Приготовлені страви повинні бути свіжими, належної якості та відповідати встановленим Державним санітарним правилам і нормам. Працівники Учасника, що здійснюватимуть приготування їжі, зобов’язані дотримуватись існуючих санітарно-гігієнічних вимог (працювати за наявності діючих особистих медичних книжок, у відповідному одязі, бути чистими, не приступати до роботи у випадках наявності інфекційних захворювань тощо). Згідно з вимогами статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку харчових продуктів, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та / або обігу харчових продуктів. З метою виконання вимог частин першої та другої статті 22 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку повинні застосовувати системи процедури, що забезпечують доступність такої інформації компетентному органу за його запитами. Інформація повинна зберігатися протягом шести місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні. Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та готової продукції покладається на Учасника, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 р. № 771/97-ВР.

  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення предмета закупівлі відповідає розрахунку видатків відповідно до кошторису та плану асигнувань на 2025 рік.

Очікувана вартость оголошеної процедури закупівлі (відкриті торги з особливостями) за предметом - Послуги з організації харчування учнів 1-4 класів способом аутсорсингу код ДК 021:2015 - 55320000-9 Послуги з організації харчування178 920,00  грн без ПДВ.

Розрахунок очікуваної вартості закупівлі проводився виходячи із потреби у закупівлі послуг з організації  харчування на 2025 рік та відповідно до встановленої вартості  харчування за рішенням Дубровицької міської ради від 15.10.2024 р. №1519 «Про встановлення розміру вартості харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти Дубровицької міської ради.d».

 

 

  • Переглядів: 429
Добавление комментария
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив .
, .

Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9